Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Viktigt meddelande till allmänheten i Sandvikens kommun
Det brinner i en torvtäkt söder om Årsunda med stor rökutveckling och kraftig vind. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Gävleborg.
(Publicerat idag kl 15.42)

Mindre vård för mer pengar

Publicerat lördag 24 augusti 2002 kl 09.14
Trots att kostnaderna för Region Skåne har ökat rejält i år så har det inte lett till mer vård. Den producerade vården har tvärtom minskar. Det visar en analys som P4 Radio Malmöhus har gjort utifrån sjukvårdens uppföljningsrapporter.
I år var det meningen att det skulle bli lika mycket sjukvård för lite högre kostnad. Men så har det inte blivit. Produktionen har istället sjunkit något och kostnaderna ökar mer än tänkt. I år räknar primärvården och sjukhusen i Skåne med att kostnaderna för verksamheten ska öka med i genomsnitt åtta procent. Antalet anställda har ökat med fem procent. Vid halvårsskiftet hade antalet läkarbesök i primärvården och på sjukhusen i Skåne minskat med sex procent. Det är särskilt på Region Skånes vårdcentraler som färre patienter har fått komma till läkare. Men även sjukvården har svårt att klara förra årets produktion. Antalet utskrivna patienter har till exempel minskat med en procent.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".