Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Kortare arbetstid i hemtjänsten i Malmö

Publicerat torsdag 17 oktober 2002 kl 13.09
Socialdemokraterna och vänsterpartiet i Malmö presenterade sin uppgörelse för hur Malmö ska styras under de kommande fyra åren på torsdagen. I uppgörelsen ingår att arbetstiden sänks för anställda i hemtjänsten.
Arbetstiden sänks för de omkring 1.000 anställda i Malmö Stads hemtjänst, från 38,25 timmar till 35 timmar i veckan. Det är vänsterpartiets förslag som nu genomförs. Men det är osäkert om även andra yrkesgrupper inom Malmö Stad kan förvänta sig kortare arbetstid under de närmsta fyra åren. - Det kan jag inte svara på, säger Anneli Philipson (v). - Jag förespråkar ju kortare arbetstid för alla, men Malmö kommun kan inte betala det själv, säger Anneli Philipson. I uppgörelsen mellan socialdemokraterna och vänstern ingår också att vänsterpartiet kommer att få utslagsröst i de kommunala nämnderna.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.