Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Lundaforskare utreder akrylamid i mat

Publicerat onsdag 27 november 2002 kl 15.13
Nu ska ett nytt forskningsprojekt i Lund ge svar på om de som äter mycket chips, pommes frites och knäckebröd, har mera akrylamid i kroppen än andra, och därmed löper större risk att få cancer.
Forskarna kommer att använda sig av lagrade kostvaneuppgifter och lagrade blodprover från "Malmö Kost Cancer"-studien, som nästan 30 000 personer i Malmöområdet varit med i.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.