Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Lundaforskare utreder akrylamid i mat

Publicerat onsdag 27 november 2002 kl 15.13
Nu ska ett nytt forskningsprojekt i Lund ge svar på om de som äter mycket chips, pommes frites och knäckebröd, har mera akrylamid i kroppen än andra, och därmed löper större risk att få cancer.
Forskarna kommer att använda sig av lagrade kostvaneuppgifter och lagrade blodprover från "Malmö Kost Cancer"-studien, som nästan 30 000 personer i Malmöområdet varit med i.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".