Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Kunskapsintensiva företag expanderar

Publicerat fredag 6 december 2002 kl 11.13
De kunskapsintensiva företagen expanderar mest i södra Sverige, framför allt i Malmö, Lund och Ronneby, det visar en undersökning som bland andra Industrifonden genomfört.
Av de över 200 kunskapsintensiva tillväxtföretag som svarat har företagen i Skåne och Bleking utvecklats bättre in genomsnittet för landet under det senaste kvartalet, följt av företagen i Västsverige. Dessutom tror knappt några av företagen att de kommer att minska på personalen. I de södra delarna av Sverige har nästan dubbelt så många bolag ökat antalet anställda som i övriga Sverige. I Skåne och Blekinge är de dessutom mer optimistiska inför kommande kvartal. Dessutom har det varit lättare att få in kapital i södra Sverige, vilket annars företagen i allmänhet anser vara det klart största hindret för nya tillväxtföretag. Undersöknigen visar också att IT-branschen har inte utvecklats sämre än andra branscher det gångna kvartalet och många i branschen tror att botten är passerad.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.