Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

X-2000 stannade i Östergötland - igen

Publicerat onsdag 25 december 2002 kl 09.21
Tåget mellan Malmö och Stockholm blev stående i Östergötland på julafton. Resenärer till Malmö blev över två timmar försenade.
Utanför Mjölby lade tågets elsystem av. De 175 passagerarna fick snällt vänta i det allt kallare tåget. Ett ersättningståg kördes fram och passagerarna fick byta tåg mitt ute på spåret. Tåget skulle ha varit framme i Malmö kl. 16.30, men kom inte till Malmö C. förrän strax före kl. 19.00. Det här var andra gången på två dagar som ett tåg bröt ihop i Östergötland. På lille julafton, den 23 december, blev 130 resenärerna nästan fem timmar försenade till Stockholm när deras tåg lade av utanför Norrköping. Även i det fallet fick passagerarna evakueras och ta ett ersättningståg. Varför tågen havererar i Östergötland är inte känt.
Torbjörn Esping
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.