Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Fler prostituerade i Malmö

Publicerat fredag 31 januari 2003 kl 08.42
2002 registrerade prostitutionsgruppen 135 prostituerade i Malmö. 62 av dessa kvinnor var helt nya. Nu begär den kommunala prostitutionsgruppen nästan en miljon kronor av kommunen för att kunna minska antalet prostituerade med 20 procent i år.
– I dag är vi bara två socialarbetare i gruppen men vi behöver bli fler, säger Karin Pramberg på prostitutionsgruppen. I en strategi som prostitutionsgruppen arbetat fram föreslår man att ytterligare två socialarbetare ska anställas. – På så vis kan vi bli bättre på uppsökande verksamhet och utveckla metoder för att hitta prostituerade som arbetar från hotell och restauranger, säger Lotta Lundberg som är socialarbetare i Prostitutionsgruppen. En prioriterad grupp i den nya strategin är unga prostituerade. – Det är lättare att få bort unga kvinnor från gatan eftersom de då inte hunnit etablera sig, säger Lotta Lundberg. I går diskuterade kommunstyrelsens arbetsutskott i Malmö om man ska utöka arbetet mot prostitutionen och i vår kommer kommunfullmäktige med stor sannolikhet att klubba igenom den nya strategin.
Louise Nilsson
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".