Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Hyresgästföreningen höjer egen ersättning

Publicerat fredag 28 februari 2003 kl 15.17
Hyresgästföreningen i Malmö har fördubblat sin ersättning för att förhandla hyrorna åt alla de som bor i Malmös kommunala bostadsbolag MKB:s lägenheter.
Höjningen av ersättningen kommer samtidigt som Hyresgästföreningen under flera månader kämpat för oförändrade hyror. Hyresgästerna i Malmö kommunala bostadsbolag MKB, fick för en månad sedan hyreshöjningen för 2003 bestämd. Efter långa förhandlingar med hyresgästföreningen beslutades att hyran skulle höjas med en procent från den 1 april. Men samtidigt som hyresgästföreningen arbetar för hålla hyrorna nere, så höjs den avgift som MKB:s hyresgäster betalar till hyresgästföreningen Fram till nu har MKB:s hyresgäster betalt i snitt fem kronor per månad och lägenhet. Men från den första april kommer de att få betala tio kronor per månad och lägenhet i så kallad hyressättningsavgift. Avgiften betalas av alla hyresgäster till hyresgästföreningen för att täcka bland annat kostnaden för hyresförhandlingar. Och det är hyresgästföreningen som bestämmer hur stor avgiften ska vara.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".