Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Billiga lägenheter byggs i Malmö

Publicerat måndag 29 oktober 2001 kl 06.47
Det går att bygga lägenheter med rimliga hyror. Det visar Sveriges just nu största byggprojekt i Bunkeflo söder om Malmö.
Inga svenska investerare var intresserade av att satsa pengar i projektet. Istället är det ett norskt investeringsbolag som nu satsar 1,3 miljarder kr. Projektet i Bunkeflo söder om Malmö är en återgång till massproduktion och industrialiserat byggande som under miljonprogrammets dagar, fast tvärt om. I miljonprogrammet massproducerades stommar och fasader medan inredning gjordes på plats. I det nya byggprojektet massproduceras det som är dyrt: kök och badrum. Istället kan fasaderna bli olika, berättar arkitekten Peter Broberg från Landskrona. I slutet av nästa sommar skall de första lägenheterna stå klara.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.