Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Missförstånd fördöjer P-vaktsstrejk

Publicerat tisdag 22 april 2003 kl 16.10
Imorgon, onsdag, var det tänkt att Malmös parkeringsvakter skulle gå ut i strejk. Men ett missförstånd där fackförbundet Kommunal inte särskilt varslat sina medlemmar på parkeringsbolaget i Malmö gör att det inte blir någon strejk.
- Varslet gäller i alla andra kommuner där man har dessa yrkesgrupper, utom i Malmö. Där har man ett separat eget parkeringsbolag som man måste varsla särskilt och omfattas inte av det varsel som går till kommunen, säger Hans-Olle Andersson, ombudsman för Kommunal. Strejk i maj i stället Parkeringsvakterna är nu varslade och kommer att tas ut i strejk den andra maj istället. På Parkeringsbolaget har man förberett sig på krisen. - Det viktigaste just nu är att vi ska kunna bibehålla trafiksäkerheten, säger Gunnel Nilsson, personalchef på Parkeringsbolaget i Malmö. Inget parkeringskaos Bevakningen kommer under strejken att skötas av den personal som inte anslutna till Kommunal. - Så man kommer inte att kunna parkera hur som helst i Malmö, säger Gunnel Nilsson.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.