Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Viktigt meddelande till allmänheten i Sandvikens kommun
Det brinner i en torvtäkt söder om Årsunda med stor rökutveckling och kraftig vind. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Gävleborg.
(Publicerat idag kl 15.42)

Stora besparingar väntar på sjukhuset i Lund

Publicerat onsdag 30 april 2003 kl 11.56
Universitetssjukhuset i Lund ska spara 48,3 miljoner kronor under året. Det slog distriktsnämnden för mellersta Skåne fast i går.
Sjukhusledningen har redan gjort en första skiss över hur besparingarna ska kunna genomföras. - De generella åtgärderna avser hela sjukhuset och det är vår målsättning att återgå till det genomsnittliga resursutnyttjandet för 2001, säger Leif Granath, sjukhuschef vid Universitetssjukhuset i Lund. 200 tjänster kan försvinna Det innebär i praktiken att uppemot 200 tjänster kan komma att försvinna från sjukhuset och alla anställningskategorier berörs. Sjukhusledningen har även lagt fram förslag till åtgärder på specifika avdelningar. Bland annat kan Hudklinikens öppettider komma att minskas från sju till fem dagar i veckan. Längre väntetider Leif Granath har förståelse för besparingskraven men ser också att det kommer att få konsekvenser för vården. - Vi hoppas ju att de här nedskärningarna skall innebära så lite påverkan på vården som det överhuvudtaget är möjligt men det är helt klart att det kan uppstå längre väntetider och en sämre tillgänglighet. Ännu större besparingar väntar Nu skall sjukhusledningen förhandla med facket och de olika avdelningarna. Tidigast under sommaren kan nedskärningarna komma att sättas in. Men sjukhuset väntas gå med ytterligare förlust förutom de 48 miljoner som nu skall sparas och ytterligare besparingar väntar i framtiden. - Det är jag helt övertygad om beroende på att inför 2004 i den flerårsplan som regionen har tagit kommer vi att tvingas till ytterligare, betydligt större besparingar än dem vi pratar om idag, säger Leif Granath.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".