Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Jobb försvinner från Filbornatippen

Publicerat onsdag 14 maj 2003 kl 06.03
Ett tjugotal anställda på Filbornatippen i Helsingborg mister sina jobb. Det beror på att allt fler industriföretag nu väljer att köra sina sopor till förbränning i Halmstad.
- Vi bedömer att ungefär hälften av det blandade industriavfallet försvinner från Helsingborg och det berör ganska många anställda, både kollektivanställda och tjänstemän, säger Dag Lewis-Jonsson, vd för NSR, Nordvästra Skånes Renhållningsaktiebolag. Filbornatippens koncept är att sortera och återvinna alla sopor de får in. Enligt Dag Lewis-Jonsson blir det nu billigare för industriföretagen att köra sina sopor till en sopförbränningsanläggning. - Halmstads kommun har byggt om och ut sin förbränningsanläggning och det är dit vi förlorar våra kunder, säger Dag Lewis-Jonsson.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.