Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Ekobidrag till fem skånska byggprojekt

Publicerat fredag 16 maj 2003 kl 07.17
Regeringen beslutade på torsdagen att ge Ekobidrag till elva bostadsprojekt i Sverige och fem av projekten ligger i Skåne. Totalt delas ungefär 20 miljoner kronor ut till nybyggnation av 637 lägenheter.
- Syftet är att minska belastningen på miljön utan att kostnaden för de boende blir högre än för likvärdiga bostäder på orten, säger Björn Wellhagen, departementssekreterare på finansdepartementet. Det är i första hand företag som bygger nya hyresrätter som får ekobidrag. Detta för att regeringen vill få fler att bygga hyreslägenheter som det i dag är brist på. I Skåne har fem projekt fått bidrag. Till exempel har det norska företaget Hyreshem Malmö AB fått 4 315 000 kronor för bygget av 117 bostäder i Bunkeflo. Framtidsstadens fastighets AB har fått ett tillskott i kassan på 3 010 000 kronor för bygget av 43 hyresrättlägenheter på fastigheten ladugårdsmarken i Lund. Det som krävs för att få Ekobidrag är att bostäderna ska vara ekologiskt byggda. - Det kan vara åtgärder som till exempel effektivisering av energianvändningen och att man ökar möjlighet till återvinning, säger Björn Wellhagen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min spellista".