Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Malmöungdomar får utbildning och sommarjobb

Publicerat måndag 16 juni 2003 kl 16.56
Ungdomar bosatta i Seved och södra Sofielund i Malmö ska sommarjobba i sitt eget bostadsområde i sommar. Med praktiklön från kommunen kommer undervisning blandas med arbete.
- Ungdomarna ska hjälpa till att städa upp i området men de kommer också undervisas i bland annat hyresjuridik för att få en inblick i frågor som ska hjälpa dem i deras egna framtida boenden, säger Diler Sadik som är ungdomarnas arbetsledare. Utrustade med sopborstar, soptunnor och andra hjälpmedel går ett femtontal ungdomar mellan 16 och 19 år omkring i bostadsområdet Seved och städar. Nu ska fimpar, papper, aluminiumburkar och annat skräp bort från gatorna. Detta är en av ungdomarnas arbetsuppgifter i sommar. De är själva bosatta i området och kommer jobba under fyra veckor. Förhoppningen är att de ska lära sig mycket genom att arbeta med sin boendemiljö och därmed känna stolthet över sitt område. - Jag tycker det ska bli roligt att städa upp här i mitt område och så kanske vi kommer få måla hus och det tycker jag är jättekul, säger Fatima Arové som är 17 och en av de som sommarjobbar i Seved.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.