Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Var femte niondeklassare i Malmö underkänns

Publicerat torsdag 26 juni 2003 kl 16.19
Antalet elever som går ut nionde klass med underkända betyg i Malmö har endast minskat marginellt sedan i fjol.
19 procent, eller ungefär var femte Malmöelev, fick i betyget underkänd i svenska, engelska eller matematik. I fjol var siffran 20 procent. Det här innebär att eleverna inte kan söka till gymnasiet. Den stadsdel som är sämst är Rosengård. Stadsdelens fyra grundskolor är de fyra skolor i hela Malmö som har det högsta antalet underkända elever. - Det här beror främst på elevernas dåliga kunskaper i svenska. Har man dålig svenska är det svårt att tillgodose sig resten av undervisningen, säger Eva Petrov som är utvecklingssamordnare i Rosengård. För att förbättra elevernas svenska kommer man i höst att starta ett nytt språkprojekt på alla skolor i Rosengård. Allra sämst var Värner-Rydénskolan och Rosengårdskolan där hela 53 procent av eleverna blev underkända i något av kärnämnena. Skillnaden mellan skolorna i Malmö är stora. Bäst bland de kommunala skolorna var Bergaskolan i stadsdelen Limhamn där endast 2 procent av eleverna blev underkända. - Men de underkända eleverna kommer att komma in på gymnasiet i alla fall. På de individuella programmen, säger Eva Petrov.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.