Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Skola saknar läromedel

Publicerat fredag 8 augusti 2003 kl 09.48
Branden vid Islamic Center i Malmö i april totalförstörde inte bara Ögårdsskolans lokaler utan även allt annat som används i undervisningen. Någon försäkring fanns inte för inventarierna och även om elever och lärare har såväl provisoriska lokaler som läromedel är det mycket som fattas inför skolstarten.
– Vi saknar många dyra saker som vi inte har råd att införskaffa som till exempel TV, faktaböcker och referenslitteratur, säger Ann-Louise Wallner, studierektor på Ögårdsskolan. Efter branden gick Ögårdsskolan ut med en förfrågan till andra Malmöskolor om att få ärva begagnat materiel - och en del fick man den vägen även om det inte var tillräckligt för att bedriva ordentlig skolundervisning. – Det skulle underlätta om kommunen ställer upp med något bidrag, säger Ann-Louise Wallner. Från kommunens sida finns det för närvarande inga planer på att bistå med pengar till Ögårdsskolan eftersom det är en fristående skola säger skolborgarrådet Agneta Eriksson.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".