Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Skåne

Region Skånes bidrag till Skånes Djurpark dröjer

Publicerat tisdag 24 mars 2009 kl 14.41

Skånes Djurpark kan tvingas att höja entrépriset för att överleva. Anledningen är att Region Skåne ännu inte har behandlat parkens ansökan om bidrag. Det trots att Skånes djurpark fått indikationer från Region Skåne att pengar skulle betalas ut.

- Vi frågade regionen i höstas och fick beskedet att vi kunde ta med bidraget i budgeten. Så vi har bidraget i budgeten, så där har vi en intäkt på 2,3 miljoner, som vi är osäkra på, säger djurparkschefen Camilla Jönsson.

Enligt Brita Edholm (FP), som är förste vice ordförande i Region Skånes tillväxtnämnd, så kommer nämnden att ta beslut om bidraget till Skånes djurpark inom kort. Hon säger till att diskussionen inom regionen hitintills varit att djurparken kommer att få bidrag. Det är däremot oklart om de beviljas hela den summa man ansökt om.

Skånes djurpark behöva höja sitt inträdespris från 160 till 200 kronor för en vuxen besökare för att klara sin budget om Region Skånes bidrag skulle utebli. Under flera år har region Skånes bidrag till djurparken diskuterats och redan förra året såg djurparken över möjligheterna att höja inträdespriset.

Sedan dess har djurparksledningen försökt få till en diskussion med regionen om de ekonomiska förutsättningarna men säger sig inte ha fått något gehör. Under den senaste tiden har djurparken gjort stora investeringar, bland annat i ett nytt foderhus som var nödvändigt för att arbetsmiljön skulle kunna upprätthållas.

Region Skånes årliga bidrag på runt 2,3 miljoner kronor är enligt djurparksledningen avgörande för den framtida verksamheten. Därför hoppas djurparkschefen Camilla Jönsson att man snart ska kunna möta Region Skåne vid diskussionsbordet.

Enligt folkpartisten Brita Edholm, som är förste vice ordförande i Region Skånes tillväxtnämnd, så kommer nämnden att ta beslut om bidraget till Skånes djurpark inom kort. Hon säger till nyheterna att diskussionen inom regionen hitintills varit att djurparken kommer att beviljas bidrag. Det är däremot oklart om de beviljas hela den summa man ansökt om.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".