Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Ingen salmonella på festivalen lovar Malmö stad

Publicerat tisdag 12 augusti 2003 kl 17.09
Den salmonellasmitta som dykt upp i Småland och Blekinge har skapat stora rubriker i hela södra Sverige. Och trots att Skåne inte haft något smittat kött kan larmen drabba dem som ska sälja kebab på Malmöfestivalen.
– Jag tycker synd om dem som säljer kebab, i synnerhet nu till festivalen, säger livsmedelskonsulent Tommy Antonius. Det slår ju lite fel när man går ut och säger kebab eftersom fläskkött i kebab inte förekommer här nere. Här är det alltid nötkött. James Grill räknar med att sälja minst 10 000 kebaber under Malmöfestivalen och eftersom de gör sina kebaber av just svenskt nötkött, tror ägaren Harun Kilicasan att hungriga festivalbesökare kommer att handla. – Jag tror faktiskt att 99 procent av våra gäster är medvetna om att våra produkter är helt ok. Jag vet var råvarorna kommer ifrån, säger han. Men för att vara på den säkra sidan efter de senaste salmonellalarmen rekommenderar livsmedelskonsulent Tommy Antonius ändå att matförsäljarna skaffar ett eget intyg som de kan visa kunderna. – Om de vill för kundernas skull, kan de lämna in prover så att de kan ha ett analysresultat i matboden och visa att de har kontrollerat extra.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.