Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Oviss framtid för Swedish Meats slakterier

Publicerat onsdag 13 augusti 2003 kl 05.02
Verksamheten vid Swedish Meats slakteri i Kävlinge är fortfarande hotad. Under företagsledningens möte på tisdagen gavs inga nya besked. I oktober ska det slutgiltiga beslutet tas om huruvida företaget ska spara.
- En nedläggning av verksamheten i Kävlinge skulle få stora konsekvenser för orten, säger Roland Palmqvist (s), kommunstyrelsens ordförande i Kävlinge. 650 arbetstillfällen hotas Fabriken i Kävlinge har även tidigare drabbats av nedskärningar. I mitten av 1990-talet flyttades en stor del av grisslakten till Kristianstad vilket ledde till personalminskningar. Om slakteriet i Kävlinge nu åter kommer beröras kan det innebära att 650 jobb försvinner. Kraftig förlust Det är billigt utländskt kött som gör att de svenska slakterierna har svårt att stå sig i konkurrensen. Swedish Meats redovisade en förlust på 97 miljoner kronor under första halvåret och måste nu spara kraftigt för att få ordning på ekonomin. Nötslakteri flyttas Det är de stora anläggningarna i Kävlinge, Linköping, och Skara som befinner sig i riskzonen när företaget skär ner. Det har bland annat spekulerats i att nötslakten i Kävlinge flyttas över till Ugglarps nya slakteri i Hörby. - Om så blir fallet kommer vi ställa upp för personalen som drabbas, säger Roland Palmqvist.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min spellista".