Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Det brinner på Cementa industri med kraftig rökutveckling. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Gotland.
(Publicerat igår kl 19.24)

Lyabäcksutredningen ett steg framåt

Publicerat söndag 17 augusti 2003 kl 13.23
Det finns en förbindelse i berget mellan de provborrhål som gjorts på Hallandsåsen och Lyabäcken. Det visar provborrningar som gjorts med luft.
I jakten på en förklaring till utsläppen av cement- och bentonitblandningen på Hallandsåsen i juli har man gjort provtryckningar med luft. De resulterade i att det bubblade i Lyabäcken och det visar att det finns en förbindelse mellan borrhål och bäck. Men om det betyder att cement- och bentonitblandningen som orsakade fiskdöd i Lybäcken kan ha rört sig på samma sätt genom berget som luft går inte att säga idag, enligt miljöåklagare Ingvar Wennersten som inväntar geologernas utlåtanden. Miljöåklagare Ingvar Wennersten som utreder om det begåtts något miljöbrott i samband med utsläppet tror att det kommer att dröja omkring en vecka innan man är klar med bedömningar och analyser. Han betonar också att det är ett komplicerat ärende där olika förklaringsmodeller är möjliga.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".