Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Ett utsläpp av flourvätesyra har inträffat i en industrilokal i området. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Dalarna.
(Publicerat idag kl 12.51)

Miljööverdomstolen på plats vid åsen

Publicerat tisdag 2 september 2003 kl 09.09
På tisdagen inleder Miljööverdomstolen sin prövning av tunnelbygget genom Hallandsåsen. Förhandlingen i Grevie väntas pågå i minst tre dagar.
Förhandlingarna inleds med en syn av de inre tunnlarna och av åsen. Flera som bor på åsen har överklagat Miljödomstolens dom från februari. Miljööverdomstolen är nästa instans i miljöprövningen. Domstolen kommer bland annat titta på hur bygget kan påverka de känsliga Natura 2000-områden som finns på åsen. Banverket ska under förhandlingarna redogöra för cement-och bentonitutsläppen i Lyabäcken i samband med sommarens provborrningar. Samtidigt har miljö- och byggnadsnämnden i Båstad beslutat att förlänga bygglovet för provborrningarna fram till den 1 december. I avvaktan på att polisutredningen om utsläppen i Lyabäcken blir klar, görs inga provborrningar. När polisutredningen är klar ska nämnden besluta om bygglovet blir förlängt ännu en gång.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min spellista".