Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Skånsk mat ska utvecklas

Publicerat tisdag 9 september 2003 kl 12.14
Den skånska maten ska bli lika god och känd som maten i Toscana och Provence. Det är målet för projekt Madariget som regionala utvecklingsnämnden beslutade om i förra veckan.
– Visionen är att Skåne ska framstå som en de fem bästa livsmedelregionerna i Europa, säger Hans Hennecke, näringslivschef i Region Skåne. Dels gäller det att marknadsföra regionen så att först svenskar och sen människor från hela världen förstår att det är till Skåne man ska åka för att äta gott. Dels gäller det att utveckla skånsk mat så att den kan konkurrera och exporteras. - Jag skulle vilja förädla spickeskinkan så at den blir bättre än Parmaskinkan. Med en målmedveten satsning kan man tävla med de allra bästa, säger Hans Hennecke. Projekt Madariget ska ledas av förre regionstyrelseordföranden Carl Sonesson. Hans första uppgift blir att samla de nästan hundra olika organisationer som idag arbetar med att mat i Skåne, att få alla dessa att samarbeta i ett kluster. För övrigt är det inte bara spettkaka, spickeskinka och sill som gäller. Även kebab och falafel räknas, bara det är gott och produceras och lagas i Skåne.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.