Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Helsingborg

Matsnusk på Helsingborgsfestivalen

Publicerat fredag 24 juli 2009 kl 15.01

Det finns flera brister i hygienen på serveringarna och hos livsmedelsförsäljarna på Helsingborgsfestivalen. Det konstaterar kommunens miljöförvaltning redan efter första dagens kontroller.

Bristerna varierar mellan allvarliga fel till mindre slarv. Miljöförvaltningens kontroller har hittat mat som förvaras fel, felaktig arbetsklädsel hos matvagnarnas personal och mat som inte håller rätt temperatur. En del av problemen har redan rättats till. 

Kostan Paraskivopolos har en servering på Helsingborgsfestivalen. Han tycker det är bra att myndigheterna kontrollerar:

– Det måste ju vara noga med hygienen, säger han. De som inte sköter sig måste skärpa till sig.

Men eftersom man som kund inte kan vara riktigt säker på hygienen hos alla som serverar mat bör man vara uppmärksam menar Cecilia Lundberg på miljöförvaltningen.

– En del är väldigt bra, en del brister. Jag tycker att man som kund bör titta dels på hur personalen ser ut att sköta sin personliga hygien, dels hur rent och snyggt de har runt omkring sig.

Men det är långt ifrån all som följer råden, och håller koll på hygien hos försäljarna. Kristin Elving åt langos på festivalen:

– Det räknar jag med att nån annan gör.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".