Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Polisen nekar till brott

Publicerat fredag 1 mars 2002 kl 13.53
Den polisman som står åtalad för två fall av misshandel under EU:s finansministermöte i Malmö i april 2001 nekar till brott. Han accepterar att han utdelat ett knytnävsslag i det ena av fallen, men säger sig inte känna till det andra.
- Min klient anser att det polisiära våld som utdelades var adekvat i den situation som uppstod, säger polismannens advokat Leif Silbersky till P4 Radio Malmöhus. I det andra fallet av misstänkt misshandel var polismannen inte alls inblandad, säger Leif Silbersky: - När vi tittar på videon kommer jag kunna demonstrera att det är en helt annan polisman som är inblandad, säger han. - När det gäller den första åtalspunkten kommer vi att kunna se på videon att det inte är så oskyldigt som åklagaren gjort gällande. - Även den som påstår sig ha blivit misshandlad har agerat på ett sådant sätt att han får acceptera att han hamnat i den situation han gjort, säger advokat Silbersky.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.