Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Skåne

Personalbrist i sommar – avdelning tvingas flytta

Publicerat söndag 2 juni 2013 kl 12.18
Barnsjuksköterska: "Det är inte patientsäkert"
(2:04 min)
1 av 2
Linda Jensen, barnsjuksköterska Foto: Petra Haupt/Sveriges Radio
2 av 2
Hit flyttas barnavdelning 1 i sommar. Foto: Sebastian Gonzalez Wibling/Sveriges Radio

Barnavdelning 1 på Skånes universitetssjukhus i Malmö tvingas i sommar flytta för femte gången på ett drygt år. Anledningen är att sjuksköterskor tas från barnavdelningarna för att arbeta på barnakuten i sommar, och då slås avdelningar ihop för att minska sårbarheten.

– Rent patientsäkert tycker jag inte att den är bra. Vi vet av erfarenhet sedan tidigare flyttar att det inte är patientsäkert att flytta personal. Sedan är vi också väldigt trötta på att flytta, säger barnsjuksköterskan Linda Jensen som inte gillar flytten.

Eftersom det har varit svårt att få tag på sjuksköterskor till barnakuten i både Malmö och Lund i sommar, blir en av lösningarna att ta personal från vårdavdelningarna för barn. De avdelningar som tappar personal slås ihop för att kunna hjälpa varandra.

I Malmö får barnavdelning 1 flytta till barninfektionsavdelningen i det nya akuthuset. Avdelningen har drabbats hårt av flyttkarusellen på sjukhuset, och Katarina Johnsson, verksamhetschef för barn- och ungdomsmedicinska kliniken, förstår sjuksköterskornas trötthet.

– Jag har full förståelse för att de tycker att det är ansträngande att flytta igen, men detta är en lösning som ger mycket högre patientsäkerhet och som därmed också ger dem en bättre arbetsmiljö under sommaren, säger hon.

Sjuksköterskorna på barnavdelning 1 är också oroliga för att deras ofta infektionskänsliga barn ska vårdas bland barn med infektioner, men enligt verksamhetschefen finns det inga risker, eftersom isoleringsmöjligheterna är bra.

Linda Jensen är kritisk mot den personalbrist som ligger bakom sommarens lösning. Hon tror att lönerna har betydelse för svårigheten att rekrytera men ser besparingarna som det avgörande.

– Jag tror först och främst att det handlar om anställningsstoppet. Det måste hävas nu, för det finns ingen som orkar arbeta på de premisserna att man får förlängt tre månader i taget. Det handlar om unga, nyutexaminerade sjuksköterskor som ska bilda familj, köpa hus och få lån. Man kan inte ha det så, säger Linda Jensen.

– Enligt min åsikt så beror det främst på att det är brist på sjuksköterskor, och att vi är många olika aktörer som konkurrerar om de sjuksköterskor som finns, säger Katarina Johnsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".