Skåne

De vanligaste orden i skånska sms

Publicerat måndag 15 juli 2013 kl 08:20
Uppdaterat, måndag 15 juli 2013 kl 15:56
En mobil med ett sms där det står: Jaja pallar inte med er nollor
Foto: Susanne Fatah/Sveriges Radio

Orden vi väljer att skriva i sms skiljer sig kraftigt åt beroende på var i landet vi bor. I Skåne; Malmö, Lund och Helsingborg är ord och uttryck som pallar, jaja och nollor de vanligaste när vi skriver sms. Även ordet förfest används flitigt.

I Stockholm är orden grymt och fett dubbelt så vanliga jämfört med i resten av landet och i Göteborg används uttrycket gött hela tre gånger så ofta.

Det visar färsk statistik framtagen av SMS grupp.

Malmöbon Ignatio håller med och skriver själv ofta ordet jaja i sina meddelanden, ett ord som däremot inte var lika uppskattat i Stockholm.

– Jag skulle väl säga att ett vanligt ord för min del är jaja. Jag brukar bli retad för det i Stockholm, jag bodde där ett tag och jag fick höra det ganska ofta säger Ignatio.

När det urbana slangspråket möter den skånska dialekten skapas coola ord med rullande "r". Margareta tvekar inte att använda både sjukt och grymt i sina sms.

– Man använder sjukt och grymt mycket i sina sms. Man kan i stort sätt använda ordet sjukt i allt, det är ju ett sjukt bra ord att använda, säger Margareta.

Skriv ut

Dela