Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Sjuksköterskor bristvara i Lund

Publicerat måndag 8 april 2002 kl 13.13
Rekryteringen av sommarvikarierande sjuksköterskor på universitetssjukhuset MAS i Malmö är god: redan nu är 70 procent av sommarens sjukskötersketjänster besatta.
I Lund är dock situationen lika problematisk som i fjol: där saknas minst 100 sjuksköterskor, säger Lars Göran Danielsson på personalavdelningen till P4 Radio Malmöhus. - Vi går in i en sommar med en mycket hård ansträngning på vårdplatserna. Vi försöker få till stånd en samordning inom hela regionen för att få den bästa möjliga vården för regionens invånare i sommar, säger han. Konkurrensen om de nyutbildade sjuksköterskorna är hård och bristen på dem har gjort att lönerna höjts på senare tid: medelgrundlönen för en sjuksköterska i Skåne är nu 20.300 kr.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.