Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Ett utsläpp av fluorvätesyra har inträffat i en industrilokal i området. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Dalarna.
(Publicerat idag kl 12.51)

Nya Bunkeflostrand för bullrigt

Publicerat måndag 8 april 2002 kl 15.06
Det planerade nya bostadsområdet i Malmö kommer att utsättas för alltför mycket buller. Det säger länsstyrelsen i sitt yttrande över detaljplanen.
- Vi ser att det är för höga bullervärden på delar av området och att vi inte klarar de riktvärden som riksdagen har beslutat om, säger Gertrud Egnell, som är planhandläggare på länsstyrelsen, till P4 Radio Malmöhus. Det är buller från den nya Yttre Ringvägen och andra vägar och buller från järnvägen som gör att det planerade bostadsområdet med 1.200 lägenheter kommer att få en otillåtet hög bullernivå. - De åtgärder som föreslagits räcker inte för att komma ned i acceptabla värden, säger Gertrud Egnell. Bullerplank och fasaddämpning är de åtgärder som finns med i planerna för den nya stadsdelen i Bunkeflostrand. Men de räcker alltså inte. - Man får fortsätta att studera problemet. Kanske behövs fler plank. Kanske behövs bullervallar, säger Gertrud Egnell. Hon säger också att man kan arbeta med planlösningar i lägenheterna, så att t ex sovrum hamnar åt det tystaste hållet, eller att hela byggnader vänds. - Jag tror att det går att jämka med det liggande förslaget i olika delar, så att det går att lösa de här problemen, säger Gertrud Egnell.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min spellista".