Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Ett utsläpp av flourvätesyra har inträffat i en industrilokal i området. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Dalarna.
(Publicerat idag kl 12.51)

Dyrare studentlägenheter

Publicerat fredag 12 april 2002 kl 16.03
Det kommunala bostadsbolaget i Eslöv (Ebo) vill minska antalet studentlägenheter.
För några år sedan lockade bolaget till sig studenter i en kampanj för att fylla tomma lägenheter. Men från och med augusti höjs den förmånliga studenthyran från 2.750 kronor till 3.000 - och de två hyresfria månaderna tas bort. Orsaken är att Eslövsbostäder inte längre har tomma lägenheter och att det nu inte längre går att försvara dom kraftiga hyressubventionerna till studenter gentemot dom övriga hyresgästerna, säger Ebos VD Fredrik Hjorth till P4 Radio Malmöhus. Om studenterna inte godkänner den ändring av rabattvillkoren som Eslövbostäder nu vill göra så måste bostadsbolaget enligt hyreslagen vända sig till Hyresnämnden och begära en ändring av villkoren. Ingemar Svensson på Hyresgästföreningen i norra Skåne menar att det kan bli svårt för Eslövbostäder att häva avtalen om rabatter med studenterna. Hyresgästföreningens råd till de studenter som anser att de har ett avtal med Eslövbostäder om rabatter är att fortsätta betala den lägre hyran. Eslövbostäder kan inte utan vidare ta bort de villkor som skrivits in i hyresavtalen med studenterna. För att ta bort studentrabatterna så måste båda parter vara överens. Ebo har ca 2.000 lägenheter, varav 107 är studentbostäder.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min spellista".