Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Trålfiske efter sill stoppas

Publicerat måndag 15 april 2002 kl 17.19
Fiskeriverket beslutade idag att omedelbart stoppa allt trålfiske efter sill i Hanöbukten. Orsaken är att det kommer med för mycket torsk i trålarna.
Just nu trålar ett 40-tal fartyg i Hanöbukten. De kommer från stora delar av den svenska kusten, från Bohuslän till Östergötland. Fartygen trålar efter sill, men får även med torsk i fångsterna. Nu stoppas fisket eftersom bifångsterna av torsk blivit för stora. Det är också ett bekymmer att den torsk som fångas i trålarna ofta är liten. Syftet med förbudet är att värna om återväxten för Östersjötorsken. - Vi är måna om det torskbestånd som finns i Östersjön, säger Jan Arrhenius, chef för Fiskeriverkets havsfiskelaboratorium i Lysekil.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.