Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Malmö

Choklad, julkryddor och apelsinskal

Publicerat fredag 12 december 2014 kl 12.03
Enkelt och gott!
(4:05 min)
David Fernandes, Malmökonditor. Foto: Lars Ekman/Sveriges Radio
1 av 2
David Fernandes, Malmökonditor. Foto: Lars Ekman/Sveriges Radio
David Fernandes spritsar. Foto: Lars Ekman/Sveriges Radio
2 av 2
David Fernandes spritsar. Foto: Lars Ekman/Sveriges Radio

David Fernandes är Malmökonditorn som kommer från Portugal och har jobbat mycket i Luxemburg. Han mixar dessa influenser med svenska smaker.

– Man kan lägga en apelsin på bordet, skrapa skalet med en gaffel, lägga 100 gram grädde och lika mycket blockchoklad i en kastrul och koka upp, och krydda med ingefära och kanel. Det är jättegott!

Hur firade ni jul i Luxemburg?

– Julafton är en vanlig dag till klockan sex på kvällen. Sedan lagar man mat och äter gott klockan åtta. Sedan klockan tolv går man i kyrkan. Efter kyrkan går man hem och äter skaldjur.

– Som efterrätt har man en tårta, ungefär som en stollen, med kanderade frukter, nötter och mycket smör, säger David Fernandes.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".