Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Malmö

De ger bästa restaurangservicen

Publicerat måndag 16 november 2015 kl 10.14
"Alla gäster ska ha den service de förtjänar"
(9:17 min)
Jonathan Olofsson och Karin Chudzinska är två av restaurang Wollmers servitörer som nu fått pris för sin service. Foto: Jenny Cederbom/Sveriges Radio
1 av 2
Jonathan Olofsson och Karin Chudzinska är två av restaurang Wollmers servitörer som nu fått pris för sin service. Foto: Jenny Cederbom/Sveriges Radio
Karin Chudzinska och Jonathan Olofsson med Leonbergerhanen Winston. Foto: Jenny Cederbom/Sveriges Radio
2 av 2
Karin Chudzinska och Jonathan Olofsson med Leonbergerhanen Winston. Foto: Jenny Cederbom/Sveriges Radio

Årets malsalsteam jobbar på restaurang Vollmers i Malmö. Det blev klart på Restauranggalan i Stockholm i början av november. En vilja att lägga allt fokus på gästerna är framgångsreceptet.

”Med strålande och mjukt leende välkomnas vi till den lugna och inbjudande matsalen. Här arbetar ett team som alltid ser till gästens bästa. Alla surrar runt nästan omärkbart men ändå fullständigt närvarande och ser hela tiden gästens ännu outtalade önskningar. Samspelet är tydligt, alla är medspelare i ett riktigt starkt lag. Här är det gott att vara.”

Så lyder motiveringen till varför just Vollmers servitörer vann priset Årets matsalsteam.

– Vad vi gör är att vi ger gästen den bästa upplevelsen. Vi är ett ganska litet team. I grunden är vi fyra kockar och fyra ute i matsalen och det är max 25 gäster varje kväll, vilket gör att det blir väldigt intimt, säger Jonathan Olofsson som är servitör på restaurangen.

Karin Chudzinska är restaurangchef och hon menar att principen att alla kan och ska göra allting, till exempel ta emot gästerna vid dörren eller servera samtliga bord, är det som utgör grundstommen för ett team.

– Allting handlar om att utgå från att det ska bli så bra som möjligt med de personer som jobbar. Jag tycker att vi har planerat allt väldigt bra i detalj men det känns inte som att det är planerat, säger hon.

Matsalsteamet har numera också en femte medlem, nämligen den åtta månader gamla och 52 kilo tunga Leonbergerhanen Winston.

Hur fungerar det att ha hund och jobba i restaurang?

– Jag trodde faktiskt att det skulle vara ett större problem men han ligger på bakgården under servicen för han sover mycket just nu så det går hur bra som helst faktiskt, säger Karin Chudzinska.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".