Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Malmö

Julskinkan en utmaning

Publicerat tisdag 22 december 2015 kl 16.02
"Lägg energin på en god griljering"
(2:06 min)
Joakim Schaffer, kökschef på Kitchen & Table på Malmö Live i Malmö, vet hur man tillagar en god julskinka. Foto: Jonathan Hansen/Sveriges Radio
Joakim Schaffer, kökschef på Kitchen & Table på Malmö Live i Malmö, vet hur man tillagar en god julskinka. Foto: Jonathan Hansen/Sveriges Radio

Det är mycket som ska fixas, inte minst när det kommer till julbordet. Man ska lägga in sill, rulla köttbullar och kanske rentav krydda sin egen snaps. Men en av de stora utmaningarna är att få rätt på julskinkan.

– Jag tycker att man ska lägga mycket energi på en god griljering och en skinka från en glad gris. Koka skinkan tills den är mör och griljera sedan. Jag använder bara skånsk senap, honung, äggula och ströbröd, säger Joakim Schaffer, kökschef på Kitchen & Table på Malmö Live i Malmö.

Han rekommenderar en bra råvara och hög temperatur i ugnen.

– Ordentlig fart i ugnen så att det blir så mycket färg som möjligt på så kort tid som möjligt. Sockersaltad eller rökt är inte något för mig, det räcker med kokt.

För nybörjaren rekommenderar Joakim Schaffer att man googlar för att få tips.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".