Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Malmö

Det våras för flexitarianen

Publicerat torsdag 31 december 2015 kl 11.51
"Det blir kanske inte den där billiga fläskfilén"
(2:48 min)
Jennie Walldén. Foto: Madeleine Fritsch-Lärka/Sveriges Radio
1 av 3
Jennie Walldén. Foto: Madeleine Fritsch-Lärka/Sveriges Radio
Foto: Madeleine Fritsch-Lärka
2 av 3
Foto: Madeleine Fritsch-Lärka/Sveriges Radio
Foto: Madeleine Fritsch-Lärka/Sveriges Radio
3 av 3
Foto: Madeleine Fritsch-Lärka/Sveriges Radio

Mycket grönsaker och kött bara ibland. Flexitariantrenden kommer starkt 2016. Det tror åtminstone mästerkocken Jenny Walldén.

För ett par år sedan utsågs Jennie Walldén till Sveriges mästerkock i ett tv-program med samma titel. Nu driver hon restaurang i Malmö och botaniserar bland grönsakerna på Möllevångstorget. För när det kommer till mattrender 2016 blir det mycket grönt. Fast inte bara. 

– Man är kanske inte vegetarian utan flexitarian. Man unnar sig kött då och då men väljer det av god kvalitet, närodlat eller ekologiskt, säger Jenny Walldén.

Själv ska hon fira nyår med buffé och har fått i uppgift att laga nattamat och då blir det inte vegetariskt.

– Det blir pulled pork eller pulled högrev. Jag har inte riktigt bestämt mig. Men det ska vara i form av burgare, säger hon.



Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".