Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Lärare i Rosengård protesterar

Publicerat tisdag 30 april 2002 kl 09.51
Elever, föräldrar och lärare på skolorna i Rosengård i Malmö protesterar mot beslutet att dra in runt 40 tjänster på skolorna i Rosengård till hösten för att stadsdelen ska klara sin budget. På Kryddgårdsskolan tog föräldrarna i går ut sina barn i strejk i protest mot nedskärningarna.
Johan Alm, lärare i svenska och musik på Rosengårdsskolan där 12 tjänster kan försvinna till hösten, tror att det här får till följd att fler ungdomar från Rosengård kommer att slås ut. - De kommer inte att klara att komma på gymnasiet utan kommer att hamna ute på gatorna i stället, säger han till P4 Radio Malmöhus. Under förra året överskred Rosengård sin budget med 12 miljoner kronor. I år ska underskottet minskas till hälften och 2003 är målet en budget i balans. - Det budget som ligger är ju beslutad. Vi kan inte använda pengar som inte finns, säger stadsdelschef Roger Niklewski. Lärartätheten är högre i stadsdelen Rosengård än i andra stadsdelar i Malmö men Johan Alm varnar ändå för att nedskärningar av personalen i Rosengård kan få allvarliga följder. - Många av våra elever har föräldrar som är analfabeter, de har alltså inget studiestöd hemifrån. - En del har ända upp till åtta syskon och bor i en trerumslägenhet, och där får de ingen studiero. - Självklart kan man inte föra samman 25-30 sådana elever i ett enda klassrum, säger Johan Alm.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.