Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Lund

Insekter på framtidens middagsbord

Publicerat onsdag 5 oktober 2016 kl 13.59
"Vi kanske måste lagstifta om att inte producera nötkött"
(0:30 min)
Anna Burstedt är matetnolog vid Lunds universitet.
Anna Burstedt är matetnolog vid Lunds universitet. Foto: Sveriges Radio

Proteinrika insekter skulle kunna vara lösningen på både klimatförändringar och det globala ökande matbehovet.

Det är tradition och vana som bestämmer vad vi uppfattar som tänkbar mat, berättar Anna Burstedt. Hon är matetnolog vid Lunds universitet och menar att vi i framtiden kanske kommer att behöva äta insekter för att få i oss viktiga näringsämnen.



Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".