Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Så smakar Bjuvs Cook and Chill-mat

Publicerat måndag 20 mars kl 11.15
"I början skrev jag listor över den maten jag tyckte om, men det fick jag sluta med för allt var gott!"
(3:25 min)
Bjuvbon Ingrid Grip får sin mat lagad med Cook and Chill-metoden
Bjuvbon Ingrid Grip får sin mat lagad med Cook and Chill-metoden Foto: Anna Hanspers/Sveriges Radio

Vi har tidigare berättat om att Bjuvs Kommun infört metoden Cook and Chill. Med metoden slipper hemtjänsten problemet med att hålla maten tillräckligt varm när den körs ut.

Istället körs maten ut nedkyld till ca 3 grader och värms sen upp av den som ska äta maten.

Men hur smakar det egentligen? Vi besökte Ingrid Grip i Bjuv för att se vad hon tycker om maten.

På bordet har Ingrid lagt upp flera olika maträtter. Det är kokt fisk med dillsås och husets saftiga köttfärslimpa. Ingrid har själv satt små lappar med olika dagar på för att markera vilken dag hon ska äta vad.

– Idag blir det isteband med stuvad potatis och blomkål, säger hon.

Ingrid berättar att hon tycker att maten är alldeles utmärkt.

– Hade de som ligger på sjukhus fått den här maten så hade de nog blivit friska på en gång tror jag, säger hon.

Hon säger att hon inte riktigt vet vilken av maträtterna hon tycker är godast men att hon började skriva listor över maten när den nya maten infördes.

– Så jag skulle veta vilken mat jag tyckte vad god. Men jag slutade med det för all mat var så god, säger hon.

Maten får hon en gång i veckan och ska sen räcka till 7 dagars lunch.

– Portionernas storlek varierar lite ibland, men det räcker alltid gott och väl till mig.

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".