Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Malmö

Kök på tre hjul

Publicerat fredag 16 juni kl 11.22
Så tillagar han sin cassava på cykeln
(1:29 min)
Fabio Saraiva Schott med sin foodbike.
Fabio Saraiva Schott med sin foodbike. Foto: Victor Pandurescu/SR

Malmö har redan haft en foodtruck-festival – nu rullar också matcyklarna. Fabio Saraiva Schott baserar sin cykelmat på cassava.

Kanske är det förminskande att kalla det för cykel. Fabio Saraiva Schott trampar förvisso runt, men i vagnen finns ett välutrustat kök.

– Vi har allt här. Elcentral, diskho, kylbox, dubbel kokplatta, kassan, eldsläckare...det liknar en restaurang på cykel.

Varför valde du att cykel istället för lastbil?

– Cykeln är mer klimatvänlig. Klimatförändringar är en viktig fråga för mig, dessutom är cykeln mer mobil än en lastbil. Jag kan vara inomhus, jag kan förflytta mig snabbt från plats till plats...

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".