Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Åklagare föreslår strafflindring

Publicerat lördag 11 maj 2002 kl 13.12
Kammaråklagare Hans-Jörgen Hanström i Malmö tycker att de som erkänner brott och pekar ut medskyldiga, borde kunna få lägre straff efter bedömning i domstol.
I en inlaga till Riksåklagaren är han mycket kritisk mot den nuvarande lagstiftningen. Hanström anser att Sverige ligger efter i rättsutvecklingen jämfört med många andra länder som erbjuder "tjallare" strafflindring. - Vi har ingen möjlighet att få insyn i brottsorganisationer om vi inte använder oss av infiltration, säger han. - Det finns egentligen ingen anledning för någon människa att erkänna någonting i Sverige. En invändning mot systemet med strafflindring brukar vara att informationen som kommer fram är svår att värdera. Det håller Hanström med om, men han tycker ändå att fördelarna överväger. - Givetvis är den mycket svårare att värdera än andra uppgifter. Men klarar man det i våra grannländer så klarar vi det säkert också.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.