Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Malmö

Femteklassarna som slungar honung och friterar grönkålschips

Publicerat fredag 13 oktober kl 12.08
Läraren: Det är viktigt att veta var maten kommer från
(4:05 min)
Mitt i Folkets park prunkar lådor och rabatter av både blommor och kål.
Mitt i Folkets park prunkar lådor och rabatter av både blommor och kål. Foto: Madeleine Fritsch Lärka/SR Malmö

Alla Malmös fjärde- och femteklassare är inbjudna för att göra honungssalva, örtsalt och rotfruktschips – mitt i Folkets park.

Det är organisationen Organic without borders som under tre år bjuder in elever från Malmös alla skolor för att odla. Man vill lära stadsbarn var maten kommer ifrån och hur man gör allt det som hamnar i livsmedelsbutiken – och hur enkelt det är att själv göra godsaker.

Vår reporter Madeleine Fritsch Lärka besökte de numera erfarna jordbrukarna i förhoppningen att få smaka på ett chips eller två.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".