Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Eslöv satsar på vindkraft

Publicerat onsdag 15 maj 2002 kl 07.43
Just nu ligger 23 ansökningar om att få uppföra sammanlagt 79 vindkraftverk hos länsstyrelsen i Skåne. Hittills i år har ansökningar om fem vindsnurror kommit in och Eslöv är den kommun som just nu satsar mest på att bygga ut vindkraften: 26 av de 79 vindkraftaggregat som väntar på tillstånd ska placeras i Eslövs kommun.
Ansökningarna om att få uppföra vindkraftverk i Skånes kustområden har blivit färre, eftersom chanserna att få tillstånd där har minskat: ungefär var tredje ansökan får avslag, ibland på grund av närboendes protester. - Mer än hälften av de ansökningar som i dag ligger hos länsstyrelsen kom in redan 1998 och 1999, säger Göran Fagerström, handläggare på länsstyrelsen i Skåne, till P4 Radio Malmöhus. Remissrundor och överklaganden gör att ärendena drar ut på tiden. - Alla beslut som tas här på länsstyrelsen kommer ju att överklagas. - Det tar ju tid innan besluten vinner laga kraft, säger Göran Fagerström.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".