Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Många elever väljer friskolor

Publicerat tisdag 4 juni 2002 kl 09.45
Allt fler grundskoleelever i Malmö och Lund väljer en friskola till hösten. På sikt kan det hota kommunala skolor framför allt i Lund.
I Lund startar en ny stor friskola till hösten, Kunskapsskolan. Den räknar med att ha 200 elever. Totalt kommer då drygt 700 elever i Lunds kommun att gå i friskola. Kunskapsskolan kommer ligga i skolområde Söder, ett område som redan har många elever i friskolor. Det här orsakar problem för den kommunala skolan, där klasserna blir mindre ju fler barn som väljer en friskola. - I värsta fall kan vi få lägga ner en skola, säger Gunnar Persson, ordförande i barn- och skolnämnden på område Söder. I så fall är det de små skolorna som ligger sämst till. I Malmö kommer ungefär sju procent av samtliga barn i grundskolan att gå i friskolor. Det är en ökning med en procent sedan förra året.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.