Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Grupp ska ta krafttag mot gaturacing

Publicerat onsdag 19 juni 2002 kl 11.14
För att komma åt gaturacing bildas nu en särskild arbetsgrupp hos polisen i nordvästra Skåne. Problemet med olagliga biltävlingar är särskilt stort i Helsingborg.
Gaturacing innebär att bilförarna tävlar mot varandra i höga hastigheter på allmänna gator. Detta sker bland annat i Helsingborg och Malmö. Antalet trafikolyckor med unga bilförare i samband med racingen har ökat och för att komma åt problemet ska flera närpolisområden i nordvästra Skåne i sommar samarbeta med trafikpolisen. I Malmö föreslog tekniska nämnden i höstas att Lappögatan i Oljehamnen skulle byggas ut, för att göra tävlingarna lagliga. Nämnden jobbar fortfarande med förslaget, men under tiden kommer vissa gator i hamnen att stängas av för trafik nattetid.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.