Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/

Miljöpartiet i Lomma

Publicerat tisdag 8 augusti 2006 kl 09.43

Vi i miljöpartiet är ett antal eldsjälar som vill göra Lomma kommun till en ännu bättre plats att leva på. Inte bara för de människor som lever här idag, utan för hela det ekologiska system som finns och kommer att finnas i vår kommun och de delar av vår omvärld som berörs av vårt agerande.

Det är bra att leva i Lomma, kommunen är välskött och det mesta fungerar bra. Men vissa saker kan bli ännu bättre. Under de kommande fyra åren vill vi fokusera på följande:

  • Lommabukten, stränderna och Höje å
  • Utbyggnad av Lomma
  • Trafikmiljön
  • Äldreomsorgen
  • Skola och barnomsorg
  • Kulturhus

Närheten till havet samt stränder och vattendrag är en av de stora fördelar för oss som bor i Lomma kommun. Vi vill återskapa en levande Lommabukt med ett fungerande ekologiskt system så att Lomma äntligen kan hissa Blå Flagg.

Vi vill ge tydliga direktiv om ekologiskt byggande med resurseffektiva boendemiljöer samt utveckla utemiljöerna till trivsamma och tillgängliga mötesplatser för alla kommuninvånarna.

Bilkörningens påverkan i närmiljön är markant, allt från utsläpp och buller till olycksrisker med oskyddade trafikanter. Genom att bygga ut kollektivtrafiken och cykelstråken kan vi erbjuda ett fungerande alternativ till den egna bilen.

Även våra äldre har rätt till mänsklig och värdig vård och omsorg. Alla ska kunna välja det boende de önskar och personalen ska ha tillräckliga resurser för att kunna ta hand om alla vårdtagare på bästa sätt.

Vi vill utveckla skolan ytterliggare och fokusera mer på ökat elevinflytande, grönare skolgårdar som lockar till kreativitet och rörelse samt ekologisk och hälsosam skolmat.

Vi vill att gamla Eternitkontoret görs om till ett kulturhus som erbjuder mötesplats för olika kulturgrenar och arrangemang. Lomma bör få ett eget ”Kulturmejeri”.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".