Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Kristdemokraterna i Lomma

Publicerat tisdag 8 augusti 2006 kl 09.54

Kristdemokraterna i Lomma kommun är väl representerade med ledamöter i Kommunfullmäktige, Kommunstyrelse, Socialnämnd,  Kultur - och Fritidsnämnd och med ersättare i övriga nämnder och kommunala organ och arbetsgrupper. Vi har också en ledamot i den politiska styrgruppen för Lomma Hamn - projektet.

Under den kommande mandatperioden vill vi arbeta för att Lomma ska vara en kommun, som sörjer för varje invånares bästa med respekt för den enskilde individen.

Vår familjepolitik vill ge föräldrar rätt att själva bestämma hur och vem, som ska ta hand om barnen, därför arbetar vi för en större valfrihet, när det gäller barnomsorgen med t.ex. vårdnadsbidrag, familjedaghem och fler barndagar.

Skolan har en viktig uppgift att förbereda den unga människan för vuxenlivet, inte bara kunskapsmässigt utan också som fungerande medmänniska i samhället.

Vi anser det därför vara av största vikt att elever, lärare och föräldrar har täta kontakter med varandra och att särskilda ansvarskontrakt mellan föräldrar, elever och lärare upprättas så att en trygg och säker studiemiljö är varje skolas signum.

Vi har många äldre i vår kommun och det är vi glada för, då vår miljö stimulerar till ett aktivt liv både ute i natur och i föreningslivet.

Vår strävan är att skapa en så trygg och tillgänglig äldrevård och omsorg som möjligt.

Den Vårdgaranti, som på vårt initiativ antagits vill vi följa upp och vidareutveckla.

Kostförsörjningen på äldreboenden, i förskolor och i skolor är en viktig verksamhet. Vi Kristdemokrater har lämnat in en motion, som godkänts av Kommunfullmäktige och överlämnats till Barn- och utbildningsnämnden för åtgärd.

Vi anser det vara synnerligen angeläget med ett helhetsperspektiv på kostförsörjningen – från råvara till konsument och har föreslagit en total genomgång av kommunens kostförsörjning - produktionssätt, produktionsställen, leveranssätt, mottagning och servering. Detta med anledning av den ”växande kommunen” med ökad efterfrågan från fler äldreboenden och fler förskolor och skolor.

En rationell och billigare kosthållning kan ge utrymme för fler personella resurser i förskola, skola och i äldrevården.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".