Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Socialdemokraterna i Lund

Publicerat tisdag 8 augusti 2006 kl 10.28

”Vi socialdemokrater vill verka för ett Lund, som möter det nya med förväntan, ett Lund förankrat i den idétradition som format välfärdssamhället, trygghet i livets olika skeden och välfärd för alla är målen.”

Tillgång till goda kommunikationer och en fungerande arbetsmarknad
Vi vill utveckla Lund som Skånes tillväxtmotor. En förbättrad kollektivtrafik gör det möjligt för fler att nå attraktiva arbetsplatser i regionen. Genom att samordna utvecklingsmöjligheterna som finns kring universitetet och företagen kommer fler arbeten att skapas. Kommunen skall medverka till att nya forskningsanläggningar som Maxlab 4 och ESS och andra företag och verksamheter etableras. Utmaningen är att stärka tillväxten inom ramen för en långsiktigt hållbar samhällsutveckling. Det vill vi möta genom att stärka miljöinriktningen i Lunds planerande och tekniska verksamheter.

En trygg boende- och livsmiljö
Vi tar ansvar för att allas rätt till en bostad tillgodoses. Det gör vi genom att arbeta för att fler bostäder byggs och genom att motverka höga boendekostnader. Bostadsbyggandet skall ökas under kommande period och särskilda insatser skall ge fler bostäder åt unga och studerande.

Vi vill också arbeta för att det i det ordinarie boendet byggs lägenheter som är anpassade för de äldres behov av service, trygghet och gemenskap.

Minst 700 nya bostäder skall byggas per år, varav hälften hyresrätter. Närmiljön i stadsdelarna  ska upplevas som trygg och som en god livsmiljö för alla, oavsett ålder.

Lunds centrum skall utvecklas till att bli trivsammare och tryggare så att attraktionskraften ökar.

Lund ska utvecklas som kulturstad och bli internationellt känd.

Kvalitet i välfärdstjänsterna
Vi vill att de kommunala välfärdstjänsterna håller hög kvalitet, fördelas rättvist och efter behov. Plånboken ska inte avgöra vem som får tillgång till ett gott liv. Vi motsätter oss privatiseringar och kommer att fortsätta arbeta för att äldreomsorg och barnomsorg i huvudsak drivs i kommunal regi. Den unika satsningen på mindre barngrupper som Lund gjort skall fullföljas. Lund skall även framöver tillhöra landets bästa skolkommuner. Kvaliteten i äldreomsorgen skall vidareutvecklas både för dem som bor i eget boende och i särskilt boende. Vi skall se till att alla särskilda boenden byggs om eller till före 2009, så att de överensstämmer med dagens krav och önskemål.

”Vi socialdemokrater vill ta vara på tillväxten i Lund och ge trygga boende- och livsmiljöer och kommunal service med hög kvalitet till en växande befolkning.”

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".