Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Miljöpartiet i Malmö

Publicerat onsdag 9 augusti 2006 kl 09.02

Trafik och miljö
Vi gröna vill ge Malmö tillbaka till invånarna. Människor är viktigare än både bilar och stora hus. Begränsad biltrafik och bättre kollektivtrafik ger en sundare stad att leva i. Vi vill bland annat bygga ut kollektivtrafiken genom bättre statliga bidrag till spårvagnar i Malmö. Fler gå- och gårdsgator skapar trygghet, inte minst för barnen. Trivsel och hälsa stärks genom gröna satsningar på en god närmiljö med mycket träd och grönska; lekparker och trevliga mötesplatser för oss och våra besökare.

Innanförskap och livschanser
I ett grönt Malmö öppnar vi dörrarna och tar bort hindren för de människor som är i behov av hjälp. Vi gröna vill satsa mer på att alla ska få en andra chans i livet. Genom satsningar på människor, istället för betong och byråkrati, ger vi alla medborgare möjlighet att känna sig delaktiga och behövda och byter utanförskap till innanförskap. Detta kan uppnås genom breda åtgärder som innefattar allt från en god tillgänglighet och valfrihet i närsjukvården till bostads- och vårdgaranti för missbrukare, samt aktivt stöd till de barn som riskerar att hamna snett.

Kultur och kreativitet
Vi gröna vill låta människor vara kreativa och skapa de liv de själva vill leva. Vi tror att ett av de bästa sätten att minska diskriminering och öka mångfalden är att satsa på kulturlivet. Särskilt viktigt tycker vi också att det är med satsningar på barn och unga. Vi vill att Kulturförvaltningen prioriterar samarbetsprojekt mellan kulturinstitutioner och arbets- och föreningsliv och att minst 25% av kulturbudgeten går till kulturverksamhet för barn och ungdom. Det är ju de som kommer att skapa vår framtid!

Miljöpartiet de Gröna i Malmö- Det är vi som är steget före

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".