Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Centerpartiet i Sjöbo

Publicerat onsdag 9 augusti 2006 kl 09.32

Hög kvalitet inom barnomsorg och skola
Skolan ska ge våra barn och ungdomar goda möjligheter att möta det framtida mångkulturella kunskapssamhället.Centerpartiet i Sjöbo kommun arbetar för att de nuvarande skolenheterna i Vollsjö och Lövestad byggs om och moderniseras.De små skolenheterna är en bra miljö för barnen, och därför anser centerpartiet att  Nils Månsson och Vanstad skolor skall bevaras och att Brandstad skola förblir i Sjöbo kommuns ägo.

Skolans miljö ska vara sådan att den främjar lärandet. God arbetsmiljö ska finnas för alla berörda, att såväl elever som personal kan göra bra arbetsinsatser, lugn och ro, ordning och reda skall råda.

Vi vill satsa på våra barn och ungdomar. Alla som så önskar skall erbjudas förskoleverksamhet och fritidshem inom den kommunala verksamheten.

Valfrihet skall dock råda och därför anser centerpartiet att privata initiativ i form av förenings- eller föräldrakooperativt administrerade enheter skall finnas.

Centerpartiet arbetar för gymnasieskola i Sjöbo kommun. Lokalisering av byggprogrammet till Sjöbo är betydelsefull som första etapp i denna utveckling, och centerpartiet arbetar för att fler gymnasieprogram förläggs till Sjöbo.

Centerpartiet vill värna om våra företag
Centerpartiet i Sjöbo kommun verkar för att fler arbetstillfällen skapas, genom att arbeta med god framförhållning och detaljplanering av industrimark i Sjöbo tätort, Vollsjö, Lövestad, Blentarp och Bjärsjölagård. Kommunägda industrilokaler skall byggas efter det behov som finns. Sjöbo kommun skall med marknadsföring och kontakter genom näringlivsorganisationer, Exportrådet, Sydsvenska Handelskammaren, Almi, EU-Carrefour Sydsverige och banker arbeta för att nya företag lokaliseras till kommunen.

Centerpartiet anser att Sjöbo kommun med insats av ökad marknadsföring av kommunens resurser och företagsvänlig service med korta handläggningstider av tillståndsärenden har goda möjligheter att genomföra en bra utveckling av näringslivet.

Styrgruppen för näringslivsutveckling bör tillföras ytterligare resurser och utveckla samarbetet med  SÖSK-kommunerna. Sjöbo kommuns närhet till EU-länderna, Polen och Baltikum är viktiga förutsättningar för näringslivsutvecklingen i Sjöbo kommun. Efterhand som kommunikationerna förbättras med Europa blir det nödvändigt att riksvägarna 11 och 13 rustas upp och klassas som Europavägar.

Centerpartiet vill värna om lantbruks- och livsmedelsproduktionen som är Sveriges tredje största näringsverksamhet och den största i Sjöbo kommun.

Förnyelsebar energi
Centerpartiet arbetar aktivt för att vi skall få ett kretsloppssamhälle med bl.a. källsortering och övergång till förnyelsebara energikällor. Centerpartiet verkar för att ”Riktlinjer för utbyggnad av vindkraft” i Sjöbo kommun utföres enligt Länsstyrelsens vindkraftpolicy med  500 m avstånd mellan bebyggelse och vindkraftsverk. Centerpartiet arbetar för utvecklingsprogram för etablering av biogasproduktion i Sjöbo kommun. Biogasproduktion skapar fler arbetstillfällen och är en del av kretsloppssystemet.

Centerpartiet verkar för att man vid kommande upphandlingar av Sjöbo kommuns fordon skall kräva att dessa är anpassade för biogasdrift.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".