Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/

Kristdemokraterna i Sjöbo

Publicerat onsdag 9 augusti 2006 kl 09.35

Bevarande av grundskoleverksamheten i våra två kvarvarande byskolor i Frenninge och Vanstad.
Det har under de senaste åren gjorts försök att stänga våra byskolor och tyvärr lyckades man att stänga Brandstads skola 2003, trots mycket stora protester. Vi har idag en stor inflyttning av barnfamiljer till norra östra färs. En bidragande orsak sägs vara den lugna och trygga skolmiljö som våra byskolor erbjuder.

Att få igång byggandet av nya ungdomslägenheter och seniorbostäder.
Det är viktigt så att våra ungdomar har någonstans att ta vägen när det är dags att flytta hemifrån. Under de senaste 10 åren har endast ett trettiotal lägenheter byggts och det så sent som nu 2006. Vi har ett kommunalt fastighetsbolag som vi som ägare kan ge direktiv till att snabbt sätta igång att undersöka förutsättningarna för att sätta igång med en nyproduktion.

Att vi får igång debatten om våra äldres situation.
Vi har idag många äldre som inte har någon som hjälper dom att komma ut. Vi har en situation som vi Kristdemokrater ser som mycket oroande och det är den ökande användningen av sömnmedel på våra kommunala äldreboende. Vi anser att de äldre som kan och vill skall få vara uppe på kvällen, och gärna med några aktivitetsinslag på kvällarna så att de kan somna glada men trötta på kvällen. Att vi lyfter detta är att vi sett att detta är möjligt, och var vi såg detta är på Lottens äldreboende i Köpenhamn som vi anser att alla vårdpolitiker borde få möjligheten att besöka. Där finns inga sömnmedel och alla boende på detta äldreboende fick möjlighet att få komma ut dagligen, få en snaps till maten samt njuta av god musik och samkväm flera kvällar i veckan. Deras motto är att alla anställda skall känna att de ger en så bra vård så att de själva kan känna att de vill bo där som gamla. Därför vill vi att alla gamla skall känna en trygghet inför det fortsatta åldrandet.

Sen har vi ju många andra frågor som att förbättra den psykosociala arbetsmiljön i våra skolor, fortsatt försiktighet med ekonomin så att vi kan klara en eventuell framtida nedgång i konjukturen utan att behöva skära i verksamheten. Vi vill arbeta för att våra medborgare skall känna att de bor i kommun där de känner trygghet.

Avslutningsvis vill vi ge en garanti till alla våra väljare att vi under den kommande mandatperioden kommer att kämpa för att alla våra vallöfte skall verkställas och att vi inte kommer att glömma dessa så fort valet är över. Dvs att hållbarheten på våra vallöfte är 4 år.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".