Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/

Sjöbopartiet

Publicerat onsdag 9 augusti 2006 kl 09.37

Flyktingfrågan
Sjöbopartiet kommer även i fortsättningen att säga nej till att teckna förnyat avtal om flyktingmottagning. Förfrågan om ytterligare mottagning sager vi nej till. Bostadsbrist föreligger och möjligheterna till arbete och arbetspraktik är små.

Skola
Sjöbopartiet har länge hävdat att skolorna i Vollsjö och Lövestad skall byggas om. Vi anser att skolan i Vollsjö har högsta prioritet.

Sjöbopartiet anser det som en seger att Sjöbo får två gymnasielinjer till Eiser-byggnaden, byggnadslinje med utökningn med plåstlagarutbildning samt en frisörlinje. Fler linjer välkomnar vi. Äntligen har majoriteten insett att gymnasielinjer är positivt för Sjöbo och näringslivet.

Skadegörelsen i samhället har ökat. Sjöbopartiet kräver att antalet fältsekreterare utökas och att de är mer ute på kvällarna.

Barn med inlärningsproblem måste få hjälp tidigare.

En motorgård för ungdomar har länge efterfrågats I Sjöbo.

Äldreomsorg
Alla äldre, som bedöms berättigade till särskilt boende på våra servicehus, skall beredas plats. Annars måste utbyggnad ske. Sjöbopartiet förespråkar också seniorbostäder centralt – gärna enplans- eller kedjehus.

Vi anser att matdistributionen inom hemtjänsten av nylagad mat skall ske dagligen. Inga veckoleveranser eller djupfryst mat. Hemstjänsten behöver också mer resurser. Lönerna inom vård och omsorg bör höjas och största möjliga antal heltidstjänster bör skapas. Behovet av terapeuter ökar och bör tillgodoses. Ökad dagverksamhet på servicehusen bör kunna ske genom ideella föreningars medverkan. Arbetskläder bör erbjudas de som så önskar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".