Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Kristdemokraterna i Skurup

Publicerat torsdag 10 augusti 2006 kl 13.03

Vi vill verka för en tryggare kommun, bl.a. genom:

  • Kamera-övervakning på våra skolor, för att minska skadegörelsen.
  • Att antalet närpoliser i kommunen utökas samt att bevakningen blir bättre på kvällar och nätter. Naturligtvis ska polisstationen vara kvar i Skurup.
  • Verka för att en Nattvandrarorganisation startas i Skurup.

Vi anser att skolan ska förmedla kunskap, värderingar och normer för en trygg skolmiljö och goda skolresultat.
En färdighetsgaranti kan förtydliga skolans ansvar att ge elever det stöd som krävs för att alla skall lära sig läsa, skriva och räkna.  Grunden till en bra inlärning är ordning och reda i skolan. Vi vill ha en skola som bygger på tydliga och inte förhandlingsbara värden för att uppnå detta mål. Vi vill införa ett ansvarskontrakt för att förtydliga elevens, lärarens och förälderns ansvar för en god skolmiljö. Skolan ska motverka mobbning och all annan kränkande behandling.

Vi anser att det är självklart att våra äldre ska ha rätt till det boende de behöver.
Därför vill vi införa en boendegaranti med garanterad plats på anpassat boende. För den som är ensam eller inte orkar bo kvar hemma vill vi skapa gemenskapsboende med tillgång till service, social samvaro och personal som kan ge vård vid behov. Vi kommer också att driva frågan om att inga par skall behöva separeras på grund av den enes vårdbehov. Detta är en grundläggande rättighet som vi anser ha förbisetts under allt för många år.

Vi vill därför att det satsas på attraktiva och prisvärda seniorboende på Pilgården. Det finns ett stort behov av denna typ av boende inom Skurups kommun.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".